Professor med sort bælte i geriatri

Forskningsansvarlig overlæge, klinisk lektor Stig Andersen er tiltrådt som klinisk professor i geriatri ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Geriatrien, Aalborg Universitetshospital.
Stig Andersen er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1993, og blev i 1996 ansat på Aalborg Universitetshospital, hvortil han siden da har været tilknyttet i forskellige stillinger. I 2012 blev han udnævnt til forskningsansvarlig på hospitalets geriatriske afdeling, hvor han siden 2014 også har været ansat som ledende overlæge.

Stig Andersen har siden 1995 beskæftiget sig særligt med sundhed og sygdom i Grønland, hvor han gennem ansættelser på Dr. Ingrids Hospital i Nuuk, Grønland og etableringen af Center for Grønlandsforskning ved Aalborg Universitetshospital har lavet en bred vifte af undersøgelser. Han har bl.a. undersøgt kostvaner, vitaminer, sporstof, stofskifte, leversygdomme, fedme, hjertesygdom samt knoglemetabolisme og knogleskørhed, og lavet plejehjemsundersøgelser. Dertil har han i Danmark undersøgt jodindtagelse og stofskifte hos ældre, subklinisk stofskiftesygdom og betydningen af variation i mål for stofskifte og jodindtagelse, og etableret en database for knogleskørhed, hvor fokus de senere år har været på de ældre. 

Fremadrettet peger pilen på patientnær forskning koncentreret om den aldrende befolkning. Fra Geriatrien er der fokus på at videreudvikle forskning i balance og fald samt forskning, der indebærer samarbejde på tværs af sektorer og faggrupper, hvor horisonten også rækker ud over hospitalet mod forebyggelse og behandling af sygdom blandt ældre.

Siden 2012 har Stig Andersen været ansat som studiekoordinator på Kandidatuddannelsen i Medicin ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet. Han havde i den forbindelse et ansvar for at klargøre uddannelsen til at modtage de første studerende i efteråret 2013 med baggrund i sin uddannelse fra England i at uddanne læger. Og udviklingen af lægeuddannelsen ved Aalborg Universitet fortsætter. Han har endvidere omfattende undervisningserfaring på både lægeuddannelsen og en række andre sundhedsuddannelser.

Stig Andersen fik tildelt sin ph.d. ved Aalborg Universitet i 2002, har været forfatter på 90 videnskabelige publikationer, har været vejleder for ph.d.-studerende, og har fundet stor glæde ved også at støtte og vejlede en lang række yngre kollegaer i forskningsprocessen.

Stig er altid frisk på en god kamp – også i judo, hvor 44 års erfaring ikke fornægter sig: 

- Så se efter det sorte bælte, den hvide gi, og en kæmper fra geriatri – for her er chancen for en spændende kamp med læring og energi, siger Stig Andersen.


Opdateret