Ærespris til professor Erik Berg Schmidt

Professor, overlæge, dr. med. Erik Berg Schmidt modtog i går æresprisen fra Generalkonsul Ernst Carlsens Fond. Han modtog prisen for sin store forskningsindsats inden for, hvad kost betyder for hjerte-kar-sygdomme og for sin forskning i atrieflimren.

Årets ærespris fra 'Generalkonsul Ernst Carlsens Fond' blev i år tildelt klinisk professor, overlæge og dr. med. Erik Berg Schmidt fra Aalborg Universitetshospital. Æresprisen tildeles hvert år en dansk forsker, der yder en bemærkelsesværdig indsats ved at forske i og behandle sygdomme. Erik Berg Schmidt bliver den første fra Aalborg til at modtage den ærefulde pris, som er på 40.000 kr.

En af verdens førende forskergrupper

Erik Berg Schmidt får prisen for sin indsats inden for forskning i, hvad kost betyder for hjerte-kar-sygdom - specielt effekten af fisk og fiskeolier. Han blev i 2004 én af de første kliniske professorer ved Aalborg Universitetshospital og har været central for opbygning af forskning ved Kardiologisk Afdeling. Erik Berg Schmidt har de seneste 25 år været leder af Kardiovaskulært Forskningscenter på Aalborg Universitetshospital, der har fastholdt positionen som en af verdens absolutte førende inden for området, og hvorfra der er udgået en doktordisputats og et tocifret antal ph.d.-afhandlinger.

Tværfaglighed og inddragelse
Erik Berg Schmidts andet forskningsområde er atrieflimren. Han har som leder af forskergruppen AF Study Group været hovedansøger bag forskningsbevillinger på mere end 30 millioner kroner, og forskningen har indtil videre givet anledning til 9 ph.d.-forløb.

For begge forskningsområder gælder, at Erik Berg Schmidts forskning har fokus på tværfaglighed, hvor flere faggrupper bliver inddraget.

Stort internationalt netværk
Erik Berg Schmidt er fellow (FESC) ved det Europæiske Cardiologiske Selskab og talsmand for organisationen. Erik Berg Schmidt har et stort internationalt netværk og forskningssamarbejde, og han og hans forskergruppe blev i 2012 portrætteret i det amerikanske tidsskrift Circulation. I 2016 blev han desuden tildelt Dansk Cardiologisk Selskabs forskerpris.

Opdateret