Ny klinisk professor i ortopædkirurgi

Overlæge, dr.med., ph.d. Michael Ulrich Jensen er pr. 1. november 2014 tiltrådt som klinisk professor i ortopædkirurgi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Ortopædkirurgien, Aalborg Universitetshospital.

Michael Ulrich Jensen

Michael Ulrich Jensen har taget sin speciallægeuddannelse i ortopædkirurgi på universitetshospitalerne i København, Århus og Aalborg og blev speciallæge i 2007. Han har siden 2012 været ansat som hoftekirurgisk overlæge på Hofte- og Knækirurgisk Sektion, Ortopædkirurgien, Aalborg Universitetshospital. Forinden var han overlæge ved Hoftekirurgisk Sektor, Aarhus Universitetshospital siden 2009.

Michael Ulrich Jensen har skrevet doktordisputats og ph.d.-afhandling om behandling af sygdomme i knogler og ledbrusk med fokus på anvendelse af genterapi, signal-proteiner, stamceller og celletransplantation. Han er medlem af flere nationale lægefaglige arbejdsgrupper og bestyrelser samt flere internationale lægefaglige selskaber og samarbejder med et internationalt netværk af hoftekirurger i Europa og USA.

Michael Ulrich Jensen er forfatter til en lang række videnskabelige artikler, kapitler i fagbøger og foredrag, og hans forskning har desuden medført patenter på nye opfindelser. Han er faglig bedømmer for internationale ortopædiske fagtidsskrifter og akademiske afhandlinger. Han har modtaget flere priser som anerkendelse for sin forskningsindsats. Forskningsaktiviteten har desuden medført et stort aktivt netværk til førende udenlandske universiteter og hospitaler.

Michael Ulrich Jensen har omfattende undervisningserfaring og har været klinisk lektor, hvor han underviste medicinstuderende på deres sidste del af lægeuddannelsen, ph.d.-studerende samt læger under uddannelse til speciallæge i ortopædkirurgi.

Visioner i professoratet

Michael Ulrich Jensen vil som professor i ortopædkirurgi styrke forskningen inden for de ortopædkirurgiske spydspidsfunktioner, bl.a. knoglerekonstruktion og alloplastikkirurgi. Endvidere er målet at samle og koordinere den ortopædkirurgiske forskning inden for alle de ortopædiske fagområder, så alle kan få gavn af en fælles synergi. Særligt fokus skal være på udvikling af flere samarbejder med førende udenlandske centre og fokus på forskningens relevans i forhold til behandlingen af patienterne.

Derudover vil Michael Ulrich Jensen gerne indføre telemedicinsk opfølgning af patienter med henblik på at vurdere behandlingskvalitet og identificere områder, hvor det skal gøres bedre.

Tiltrædelsesforelæsning

I forbindelse med Michael Ulrich Jensens tiltrædelse som klinisk professor i ortopædkirurgi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Ortopædkirurgien, Aalborg Universitetshospital, inviterer Klinisk Institut til tiltrædelsesforelæsning den 6. februar, kl. 13.00 i Auditoriet, Medicinerhuset, Mølleparkvej 4.

Opdateret