Aalborg vært for international ørekonference

Mere end 180 ørekirurger og ingeniører fra hele verden samles i disse dage i Aalborg for at dele den nyeste viden om forbedringer og udfordringer inden for lidelser i mellemøret og kirurgisk behandling af hørenedsættelser.

Den internationale konference – Middle Ear Mechanics in Research and Otology (MEMRO) - er den 7. af sin slags og sætter bl.a. spot på den seneste udvikling inden for proteser, implantater og andre teknologier til forbedring af diagnostik og behandling af lidelser i mellemøret. Konferencen giver de mange forskere en unik mulighed for at drøfte kliniske problemstillinger og kirurgiske teknikker ud fra flere faglige vinkler.

Netværk på tværs af lande og faggrupper
- Jeg ser frem til at høre om den allernyeste viden inden for området og til at skabe netværk på tværs af lande og faggrupper. Vi kan lære rigtig meget af hinanden, og en konference som denne giver mulighed for at udbygge vores gode relationer ud i verden eller at danne nye. Det fortæller overlæge på Øre-Næse-Hals-Kirurgisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital samt klinisk lektor på Klinisk Institut, Aalborg Universitet, Michael Gaihede, som er formand for og hovedarrangør af konferencen.

- Vi deltager selv fra Øre-, Næse-, Halskirurgisk Afdeling med flere præsentationer, som fortæller om det nyeste i vores forskning. Der er tale om projekter, som er lavet i samarbejder med mine yngre læger og andre forskere i afdelingen, og som præsenteres af dem. I den henseende har konferencen også en stor værdi for deres uddannelse, og det er deres mulighed for at danne netværk, fortæller Michael Gaihede.
Stolt over at trække konference til Aalborg
Konferencen er som omtalt den 7. i rækken siden starten i 1996 i Dresden, hvor ideen om at bringe ingeniører og ørekirurger sammen blev født. Det har været en stor succes siden, og deltagerne har mødtes i bl.a. Zürich, Stanford og sidst i 2012 i Daegu i Syd Korea.

- Jeg forsker selv inden for mellemøre-mekanik og mellemøre-fysiologi og har været en del af denne kongres siden starten. Jeg er stolt over, at det er lykkedes os at trække kongressen til Aalborg – det er et vidnesbyrd om, at vores universitetshospital og universitet har et højt fagligt niveau og er med helt i front. Og ikke mindst glæder jeg mig til at vise byen og resten af Nordjylland frem for vores gæster fra hele verden, slutter Michael Gaihede.

Konferencen finder sted d. 1.-5. juli i Aalborg Universitets Create bygning i Rendsburggade, Aalborg.

Læs mere på www.memro2015.org

 

Opdateret