Chokbølger mod rejsningsbesvær

I første omgang bliver behandlingen dog kun for de få i et pilotprojekt i Sexologisk Center.

Som det har været fremme i nyhederne, har vi planer om at starte chokbølgebehandling til mænd med en svær grad af rejsningsbesvær, hvor anden behandling ikke virker.

I efteråret 2014 starter vi en pilotundersøgelse forbeholdt mænd, som har ”ryggen mod muren” – altså hvor al anden medicinsk behandling har været uden virkning.

Det vil sige, man skal have afprøvet forskellige typer af potensmidler i tabletform. Man skal også have prøvet medicin, der sprøjtes ind i svulmelegemerne med en nål uden at dette virker. Mænd, der har en nerveskade, vil ikke kunne indgå. Nerveskader rammer mænd, der er blevet opererede eller fået strålebehandling mod kræft i prostata eller i endetarmen.

Vi har i øjeblikket ikke ressourcer til at tage mere end 10 mænd ind, men hvis pilotundersøgelsen falder vellykket ud, vil vi overveje at øge indtaget.

Alle patienter, der ønsker behandling i Sexologisk Center, skal gå via egen læge. Lægen vil foretage relevante undersøgelser med henblik på at afdække årsagerne til problemet. Endelig vil lægen udelukke tegn på depression gennem en række standardspørgsmål.  

Opdateret