Veloverstået Forskningens Døgn med quiz, foredrag og tests

Quiz, foredrag og masser af tests. Sådan lød overskriften for Forskningens Døgn 2015, som løb af stablen på Aalborg Universitetshospital torsdag den 23. april, og ingen kan vist beskylde hospitalet for falsk varebetegnelse.
Borgere i alle aldre havde fundet vej til Medicinerhuset for at høre spændende foredrag om den nyeste forskning og ikke mindst dyste i en munter musik-og-sundheds-quiz med den kendte P3-radiovært Kenneth K. Kenneth K, der normalt slår sine folder i Musikquizzen på P3 hver søndag formiddag, havde taget sit quizkoncept med til hospitalet, hvor han quizzede med musikalske aproposspørgsmål om alt fra Aquas Dr. Jones til Rammsteins... Nå ja, man skulle have været der.

De fire foredrag spændte vidt - fra forskning i saltinhalation til tips til løbetræning, bedre blodfortyndende behandling og nye muligheder inden for billeddiagnostik. Publikum kunne også besøge et væld af stande, hvor der var mulighed for at høre (og måske endda lade sig rekruttere) til aktuelle forskningsforsøg eller bare få testet eksempelvis smertetærskel, blodtryk, BMI, muskelmasse eller noget helt femte.


Se billeder fra dagen herunder.

Opdateret