Sundhedsminister markerer det tætte bånd mellem hospital og universitet

Der er lagt op til et storstilet åbningsarrangement, når det nye Aalborg Universitetshospital markeres med ministerbesøg, nyeste forskning og et kig inden for på hospitalet torsdag den 7. marts. Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet.

Denne dag har repræsentanter fra hospitalet og Aalborg Universitet inviteret samarbejdspartnere fra kommuner, sygehuse, erhvervslivet og politikere for at fejre tilblivelsen af Aalborg Universitetshospital. 

Forskning og patientbehandling skal gå hånd i hånd

1. januar i år opstod det nye universitetshospital som et samarbejde mellem Aalborg Universitet og Region Nordjylland, og det omfatter i dag de to sygehuse i regionen, der tidligere hed Aalborg Sygehus og Aalborg Psykiatriske Sygehus. De to sygehuse har i en årrække været en del af Aarhus Universitetshospital, men fra 1. januar blev de i stedet smeltet sammen med Aalborg Universitet. 

Det betyder, at fremtidens forskning og patientbehandling knyttes langt mere sammen. Det ses blandt andet ved, at forskningschef Lars Hvilsted Rasmussen også har fået rollen som institutleder ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet. Dermed er Lars Hvilsted Rasmussen nøglepersonen, der skal sikre, at forskning, uddannelse og innovation kommer til at gå hånd i hånd med patientbehandlingen og plejen på hospitalet. 

- At forskningschef og institutleder er samme person giver en sammensvejsning af de to organisationer med korte kommandoveje og et fælles mål. Og med Klinisk Institut liggende på hospitalets matrikel, kan vi nemt mødes og effektivt træffe beslutninger. Det vil have stor betydning for fremtidens forskning - til glæde for patienterne, siger forskningschef Lars Hvilsted Rasmussen. 

Medarbejdere inviteres til at snuse til forskning

I forbindelse med åbningsarrangementet får alle gæster og medarbejdere fra hospitalet mulighed for at se eksempler på kollegaers forskning, da forskere fra Aalborg Universitetshospital, Psykiatrien og Aalborg Universitet, studerende og repræsentanter fra Idéklinikken viser deres projekter frem. Det foregår mellem kl. 12-14. 

Her kan gæster og medarbejdere prøve kræfter med kikkertkirurgi, få scannet deres nethinde for alderspletter eller få ultralydsscannet deres halskar, og dermed blive testet for graden af åreforkalkning. 

De kan få kendskab til de mest moderne telemedicinske IT-produkter og udstyr til atrieflimmer-behandling. De kan også finde ud af, om de har den tekniske snilde til at blive mikrokirurg, når de på MIUC's stand får mulighed for at lægge en perleplade med udstyr til kikkertkirurgi. 

Den Psykiatriske Forskningsenhed giver mulighed for at man kan få fotograferet sin kraniebygning med et 3D-kamera. 

Og Sexologisk Forskningsenhed stiller op med remedier, som kan prøves i påklædt tilstand. 

Program for dagen

Arrangementet starter med velkomst og taler i Auditoriet mellem kl. 10.30-12. Her vil gæsterne kunne høre taler af forskere og studerende, repræsentanter fra regionens og universitetets ledelse samt sundhedsminister Astrid Krag. 

Herefter vil forskere fra Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet præsentere eksempler på deres forskning på en række stande, der er opstillet i Medicinerhusets forhal. 

Se hele programmet for arrangementet

Dagen skal give de indbudte gæster et indblik i det helt særlige samarbejde, og planerne om at skabe et konkurrencedygtigt universitetshospital til gavn for patienter og borgere.

Opdateret