Tiltrædelsesforelæsning ved Erika Frischknecht Christensen

Den 19. juni holder Erika Frischknecht Christensen forelæsning med titlen: "Læger, helikopter, ambulancer – forskning for patientens bedste chancer" i forbindelse med hendes tiltrædelse som klinisk professor i præhospital og akutmedicin.
Professor, overlæge Erika Frischknecht Christensen er pr. 1. januar 2015 tiltrådt som klinisk professor i præhospital og akutmedicin ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Klinik Anæstesi, Aalborg Universitetshospital.

Erika Frischknecht Christensen kommer fra en stilling som lægefaglig direktør for Præhospitalet i Region Midtjylland. Før det har hun været med til at etablere akutlægebiler og i en årrække kørt udrykninger med akutlægebiler, både i by og på landet. Samtidig var hun med til at forbedre modtagelsen af alvorligt tilskadekomne og var med til at etablere Aarhus Traumecenter, som hun var leder for i en årrække. Som lægefaglig præhospital chef var hun med til at oprette de nye AMK-vagtcentraler, hvor alle 112 opkald nu modtages af sundhedsfagligt personale. Hun var engageret i at supplere beredskabet med akutlægehelikopter, som forsøgsordningen i Region Nordjylland og Region Midtjylland og den nuværende landsdækkende akutlægehelikopterordning.

Gennem årene har Erika Frischknecht Christensen haft fokus på at igangsætte forskning inden for præhospital og akutområdet. Hun har ca. 75 publikationer, hvoraf hovedparten er inden for dette område og mange i internationale tidsskrifter. Hun har holdt et væld af foredrag, både videnskabelige og andre. Hun har et udbygget forskningsnetværk og samarbejder med en række forskere, især i Skandinavien, men også Europa og USA. Hun er og har været vejleder for en række yngre forskere og har opbygget en forskningsafdeling i Præhospitalet i Region Midtjylland. Hun har nu fået til opgave at opbygge præhospital og akut forskningsenhed på Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital.
Visioner for præhospital og akutmedicin
Erika Frischknecht Christensen fortæller, at præhospital og akutmedicin er et ungt forskningsområde, hvor vor viden stadig er præget af manglende data. Region Nordjylland har været i front med udviklingen af elektronisk præhospital journal, Amphi, der allerede har været i drift i en årrække. Den udbredes nu i løbet af 2015 til hele landet. Dette giver unikke muligheder for forskning i hele den akutte patients forløb og forskningssamarbejde i hele landet, som er vejen til at gøre sig gældende internationalt.

Hun vægter samarbejde om forskning meget højt - ikke kun sundhedsfagligt, men på tværs af fag og faggrupper, både inden for og uden for universitetsverdenen. Hun ser forskning i telemedicin og transportabelt apparatur som en mulighed for i endnu højere grad at ”få hospitalet ud til patienten”, og hun mener, at forskning i kommunikation og logistik er afgørende for, at patienten får rette hjælp i rette tid. Sidst men ikke mindst er personalets nysgerrighed og engagement afgørende for forskning. Derfor skal frontpersonalet være med.
Tiltrædelsesforelæsning

I forbindelse med Erika Frischknecht Christensens tiltrædelse som klinisk professor i præhospital og akutmedicin ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Klinik Anæstesi, Aalborg Universitetshospital, inviterer Klinisk Institut til tiltrædelsesforelæsning med titlen: "Læger, helikopter, ambulancer – forskning for patientens bedste chancer".

Forelæsningen afholdes:

Fredag d. 19. juni, kl. 13.00 
Auditoriet, Medicinerhuset 
Mølleparkvej 4, 9000 Aalborg

Alle interesserede er velkommen!

Opdateret