Aalborg Sygehus kåret som landets bedste inden for en række specialer

Aalborg Sygehus opnåede seks samlede førstepladser i Dagens Medicins årlige kåring af bedste sygehus og specialer. Det resulterede i en samlet tredjeplads i kategorien De store sygehuse.

I konkurrencen Danmarks Bedste Hospital, som laves af tidsskriftet Dagens Medicin, er Aalborg Sygehus godt placeret.

Det er kvalitetstal fra kliniske databaser, den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) og en afstemning blandt sundhedsfaglige læsere af Dagens Medicin, der er bestemmende for placeringerne i konkurrencen.

Aarhus Universitetshospital opnår igen i år førstepladsen blandt de store sygehuse. Men Aalborg Sygehus er meget tæt på andenpladsen, som indehaves af Rigshospitalet. 

Aalborg Sygehus får seks samlede førstepladser. Nogle af funktionerne er delt i højt specialiserede og specialiserede – og her er det pointtallet, der er afgørende for den samlede førsteplads. Aalborg Sygehus vinder otte kategorier - se nedenfor – men har ”kun” seks samlede førstepladser. 

Aalborg Sygehus er bedst inden for følgende områder: 

  • Brystkræft. Her deles førstepladsen med fem andre sygehuse. 
  • Gynækologisk kræft. Det er tredje år i træk, Aalborg Sygehus er bedst inden for dette speciale. Aalborg vinder med et ”mulehår” foran fire andre sygehuse, fordi vi her behandler både æggestokkræft og livmoderkræft. 
  • Gynækologi. Aalborg Sygehus får førstepladsen ved at ved at score højt inden for både behandlingskvaliteten og patienttilfredsheden. Afdelingen får bl.a. topkarakter for behandlingen af kvinder med nedsunken livmoder, der i gennemsnit ligger på sygehuset i under en dag. 
  • Kræft i maven. Aalborg deler førstepladsen med Rigshospitalet. Begge hospitaler får topkarakter for at have højest kvalitet på behandlingsdata og har høj femårs overlevelse. 
  • Kæbekirurgi. Aalborg Sygehus er bedst blandt de højt specialiserede hospitaler. Da der ingen behandlingsdata er for dette speciale, er det udelukkende patienttilfredshed og stemmer, der tæller og her er patienttilfredsheden størst i Aalborg, selvom om afdelingen får færrest stemmer fra læserne af Dagens Medicin. 
  • Nuklearmedicin. Her vinder afdelingen i kategorien specialerede hospitaler. Det er stemmer fra læserne af Dagens Medicin, der har gjort udslaget. 
  • Plastikkirurgi. Her deles førstepladsen med Sygehus Lillebælt, Vejle i kategorien Specialerede hospitaler. Aalborg Sygehus har fået flest stemmer, mens Vejle har lidt større patienttilfredshed. 
  • Øre-Næse-Hals. Aalborg vinder i kategorien højt specialiserede funktioner ved at have de bedste kvalitetstal. Afdelingen får topkarakter for fjernelse af polypper og operationer i trommehinden.

Opdateret