Hospitalet sælger ud

Drømmer du om et rustikt sengebord fra midtfirserne, en patineret PH 4/3-pendel eller måske en praktisk skrivepult i bøg, så er chancen her nu. Hospitalet har sat møbler og andet habengut, som ikke længere benyttes, på auktion.

 
Henrik Lyhne Hargaard foran et kommende læs auktionsvarer. Foto: Line Bloch Klostergaard, Kommunikation.

- Tidligere havde vi mange depotrum rundt omkring på hospitalet, hvor vi kunne opbevare møbler og andet inventar, som man ikke længere havde brug for. Men med tiden er disse lokaler blevet inddraget til anden brug, så det er begyndt at knibe med pladsen, fortæller Henrik Lyhne Hargaard, der er teknisk driftschef i Teknisk Afdeling.

Han kontaktede derfor regionens jurister for at høre, om hospitalet måtte sælge ud af inventaret i stedet for at kassere det, og det gav de grønt lys til. Tingene kan stadig anvendes, og flere af møblerne har mere eller mindre kendte designernavne, som kan have interesse for både danske og udenlandske købere.

- For at sikre os, at vi fik markedsværdien, besluttede vi os for at prøve at sætte det på en netauktion, hvor alle kan byde. Vi indgik derfor en aftale med Lauritz.com om at lade dem stå for salget. De henter og sørger for, at de ting, der viser sig ikke at kunne sælges, bliver doneret til velgørenhed, siger Henrik Lyhne Hargaard.

Klinker, kaffemaskiner og lysarmaturer

Han forklarer, at Teknisk Afdeling så vidt muligt prøver at formidle møblerne til de afdelinger, som står og mangler – men i takt med at kaffemaskiner erstattes af automater, og afdelingerne efterspørger lettere og mere rengøringsvenligt møblement, kniber det med at afsætte de ting, som ender i depotrummene. Hertil kommer gamle klinker og udskiftede lysarmaturer, som ikke længere kan anvendes på hospitalet.

Det første vognlæs inventar er sendt afsted til auktionshuset, og herfra kommer der løbende ting under hammeren. Lige fra kaffemaskiner til Børge Mogensen-stole. Ikke alt opnår lige høje hammerslag, men som Henrik Lyhne Hargaard fortæller, er det vigtigste, at tingene ikke bare bliver smidt ud:

- Jeg har haft lidt ondt i maven, hver gang vi har været nødt til at smide noget ud, som faktisk kunne bruges. Nu sørger vi for, at tingene får et nyt liv i stedet for at stå og fylde op hos os eller blive kørt til storskrald.

Pengene, der kommer ind på salget, går ind på en fælleskonto, som administreres af Hospitalsledelsen.

Opdateret