Posterpris til Sterilcentralen

Ved Dansk Selskab for Centralsterilisering og Sygehushygiejnes årsmøde i Nyborg den 9. og 10. november modtog afsnitsledende sygeplejerske Krister Ripadal og souschef Helle Blindbæk prisen for bedste poster.

Hvor længe kan steriliserbart medicinsk udstyr tåle at ligge uden at blive vasket, desinficeret og steriliseret, før det tager skade?

Det undersøges i et forskningsprojekt, der sker i samarbejde mellem Sterilcentralen og postdoc i klinisk sygepleje Karin Mikkelsen Bundgaard, Klinik Akut og Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje.

I projektet afprøves holdbarheden af en gammel og ikke evidensbaseret 6-timers regel for genbehandling.

Projektets første del, der blev gennemført den 9. og 10. oktober, undersøger om der sker en stigning i indholdet af restprotein på forskellige kirurgiske instrumenter, som er proportionel med den tid, der går, inden genbehandlingsprocessen igangsættes. Vi venter spændt på analyserne.

Projektets anden del undersøger, om der er sammenhæng mellem forekomsten af korrosion på to forskellige kvaliteter af kirurgiske instrumenter og den tid instrumentet henstår inden genbehandling. Anden del blev igangsat den 16. oktober og kører frem til den 28. februar 2018.

Opdateret